Vinari i razvojna agencija istočne Srbije u posjeti IDA-i

15 views |0 comments

Tridesetak vinara i predstavnika Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS posjetilo je Istarsku razvojnu agenciju u srijedu, 25. siječnja 2017. godine. Navedena delegacija  boravi u Istarskoj županiji tri dana s ciljem upoznavanja s primjerima dobre prakse ponajprije u sektoru proizvodnje vina i vinarske industrije te djelokrugu rada klastera Vinistre , kao i s projektom brendiranja regije za ulaganja putem oznake IQ – Istarska kvaliteta.
IDA je vinarima predstavila svoje iskustvo u EU projektima te razvoju poduzetničke i financijske infrastrukture, kao i planove  vezane uz razvoj IQ  brenda i promociju regionalnih proizvoda i usluga
Također, raspravljalo se i o upravljanju regionalnim razvojem te istraživanju i razvoju. Navedeni je posjet poslužio kao izvrsna prilika za razmjenu primjera dobre prakse, a vinare iz istočne  Srbije najviše su zanimala uloga IDA-e u razvoju klastera vinara i modeli financijske podrške, kao i sam proces brendiranja proizvoda, usluga i destinacije.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *