U TRSTU ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ICARUS

16 views |0 comments

Dana 6. i 7. prosinca 2021. u Trstu je održan sastanak partnera na ICARUS projektu te završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati i budući planovi.

Predstavnici Istarske razvojne agencije prezentirali su sve aktivnosti koje su započele 2019. godine, a koje su obuhvatile: izradu dijela dokumentacije za novouređenu biciklističku stazu Rovinj – Kanfanar, potpisivanje sporazuma s HŽ putničkim prijevozom u svrhu uspostave vlaka koji omogućuje prijevoz bicikli, nabavu opreme za Poreč, Pazin i Lupoglav, izradu vizualnog identiteta novog proizvoda „Istra bike and train“ te promotivni video koji je dostupan ovdje.

Isto tako, u sklopu projekta, a u suradnji s Istarskom razvojnom turističkom agencijom organizirali su se događaji kojima se željelo potaknuti promjene navika putnika u vidu korištenje zelenih oblika prijevoza, konkretno s fokusom na vlak i bicikl pa je tako interpretativna šetnja „21 000 metara kroz Istru: priče stare pruge“ na zanimljiv način promovirala istarsku željeznicu nekad i mogućnosti koje ona nosi u budućnosti.

U projekt su uključene brojne interesne skupine s lokalne, područne, nacionalne i međunarodne razine što predstavlja temelj za daljnji i budući razvoj, posebno kad se govori o mobilnosti i multimodalnosti te povezivanju regije. Konferencija je okončana okruglim stolom na temu „Budućnost MaaS-a“ na kojem se zaključilo kako i u budućem razdoblju EU financijske perspektive 2021. – 20217. moramo surađivati i tražiti rješenja koja će dati odgovor na izazove ovog vremena.

Više o projektu možete pročitati ovdje.  

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *