U sklopu projekta STEM organizira se drugo predavanje o popularno znanstvenim temama

20 views |0 comments

U sklopu projekta „STEM udruga za popularni STEM“ Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizirati će niz predavanja o popularno-znanstvenim temama koja će biti usmjerena na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima, a koja su namijenjena organizacijama civilnog društva u području STEM-a i njihovim članovima.
U nizu popularno-znanstvenih predavanja „Budućnost STEM edukacije“ održat će prof. Korado Korlević iz Znanstveno edukacijskog centra Višnjan. Nakon uvodnog dijela, a koji će se moći poslušati i online, sudionici će u malim timovima izvesti primjer interdisciplinarnog projekta, tj. radionice. Koristeći isprobanu metodologiju dolaženja do ideja u STEM edukaciji, sudionici će “spajati” naizgled nespojive koncepte s ciljem osmišljavanja interdisciplinarne radionice.

Predavač prof. Korado Korlević, ravnatelj je Znanstvenog edukacijskog centra Višnjan s dugogodišnjim iskustvom popularizacije znanosti i STEM tematike te održavanja raznih edukativnih aktivnosti za širu javnosti te učenike i studente svih uzrasta.  

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 21.03. u dvorani Fakulteta ekonomije i turizma u Puli na adresi Preradovićeva 1/1 s početkom u 17:30 sati. Prvi dio predavanja biti će otvoren i za širu javnost (zainteresirane učitelje, studente, itd.) online putem ZOOM aplikacije.

Prijave su obvezne putem linka.  Također, poziv na predavanje možete pronaći

ovdje


Rok za prijavu je do petka, 18.3.2022. godine.

Predavanje će se održati sukladno epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja pandemije koronavirusa COVID – 19. U prostorijama Sveučilišta obavezno je nošenje maski te je broj sudionika ograničen.
 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *