U Portorožu održan sastanak u sklopu projekta QNEST

20 views |0 comments

U ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine u Portorožu održan je sastanak partnera u sklopu projekta QNEST – „Quality Network on Sustainable Tourism“ na kojoj su sudjelovali i predstavnici Istarske razvojne agencije, jednog od projektnih partnera. Nakon sastanka održana je prezentacija  inovativnih turističkih ruta koje je osmislio projektni partner Fakultet za turizam iz Portoroža. Istarska razvojna agencija predstavila je svoje dosadašnje aktivnosti u projektu, te su projektni partneri pozvani da prisustvuju prezentaciji inovativnih turističkih ruta u Istri.
Projekt „QNEST“ – „Quality Network on Sustainable Tourism“ projekt je koji je IDA-i odobren za financiranje iz transnacionalnog programa Adrion, ukupne vrijednosti 10,3 milijuna kuna te  je u provedbi od siječnja 2018. do prosinca 2019. godine.
Vodeći partner projekta je Sveučilište Salento iz Leccea (Italija) dok su ostali partneri Univerza na Primorskem (Slovenija), Tehnološki institut Epirus (Grčka), Gospodarska komora Xanthi (Grčka), Ministarstvo ekonomije (Crna Gora). Cilj projekta je unapređivanje i valorizacija kulturne, tradicionalne i ekološke baštine jadransko jonskog područja. Kroz projekt će se razvijati lokalni brendovi, a na području Istre raditi će se na razvijanju znaka IQ oznake vizualnog označavanja kvalitete.
 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *