Stanari IDA-inog Poduzetničkog inkubatora osmislilli digitalni ključ koji otvara sva vrata u Dubaiju

23 views |0 comments

Za desetak dana na tržište stiže digitalni ključ, aplikacija koja omogućava otvaranje vrata bilo kojeg objekta putem pametnih telefona. Namijenjena je prvenstveno privatnim iznajmljivačima, posebno onima koji imaju više smještajnih objekata na različitim lokacijama, pa je tradicionalni doček gostiju ponekad nemoguć. Uz pomoć aplikacije, gosti će moći ući u objekt bez prisustva vlasnika, u bilo koje doba dana. Proizvod je to koji je osmislio stanar Poduzetničkog inkubatora Istarske razvojne agencije Dean Verbanac, odnosno tvrtka Intersoft Tehnologies čija se slična verzija već koristi u smještajnim jedinicama Arenaturista. 
– Cijela je priča zapravo vrlo jednostavna. Mali uređaj se postavi na postojeće brave, odnosno na cilindar koji putem aplikacije “komunicira” s mobitelom. Putem aplikacije koja se skine, dobivaju se potrebni podaci za otključavanje, pojašnjava Verbanac, dodajući da je aplikacija prilagođena svim vrstama mobilnih uređaja. Također, istaknuo je, na objektima se ne moraju mijenjati ni vrata ni brave, već se uređaj može postaviti na već postojeće. Troškovi su stoga minimalni, veli Verbanac. Cijena uspostave takvog načina otključavanja objekata, po sistemu “ključ u ruke”, dakle s PDV-om, iznosi 2.099 kuna. Za tvrtke je taj iznos manji za 25 posto, a postoji i popust na količinu.
– Montaža uređaja i primjena cijelog sustava je također vrlo jednostavna. Mi pošaljemo paket, vlasnik objekta dobije instrukcije i uređaj te doslovce odvidavanjem jedne vide na cilindru stvar je gotova, kaže nam Verbanac, napomenuvši da naravno imaju tehničku podršku za sve one koji se možda neće snaći u postavljanju.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *