SMART INNO među najuspješnijim lokalnim EU projektima u Republici Hrvatskoj

18 views |0 comments

U okviru svečanog otvorenja Tjedna EU fondova održanom u hotelu Sheraton u Zagrebu dodijeljena je nagrada „Najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015. – 2016.“. U natjecanju za navedenu nagradu našli su se brojni projekti s područja cijele Hrvatske, a u užem izboru najuspješnijih projekata bila je i Istarska razvojna agencija sa projektom SMART INNO „SmartInno – Smart Network and Sustainable Innovation Cluster to increase RDI Competitiveness of SMEs in the Adriatic“. Najvažniji rezultat projekta je otvaranje i opremanje Centra za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije kojeg je do sada pohodilo preko 1800 učenika osnovnih i srednjih škola sa odrađenih preko 250 radnih sati.
Projekte Izbora za najuspješnijeg lokalnog EU projekta u RH u razdoblju 2015. – 2016., koje je početkom godine pokrenulo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, nominirali su regionalni koordinatori, odnosno predstavnici regionalnih razvojnih agencija. Svrha izbora bila je dodatna promocija uspješnih projekata koji su financirani iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, ali i informiranje šire javnosti o mogućnostima korištenja sredstava koja su Hrvatskoj na raspolaganju.
Nominirani projekti su pokrili područja kao što su poduzetništvo i razvoj poslovne infrastrukture, istraživanje i inovacije, zaštita okoliša, socijalna uključenost i zapošljavanje te poljoprivreda. Glasovanje za najuspješniji lokalni EU projekt provedeno je putem internetske stranice www.strukturnifondovi.hr, gdje su građani imali priliku dati svoj glas za tri najuspješnija projekta prema njihovom mišljenju.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *