Projekt QNEST PLUS predstavljen na Vinistri

21 views |0 comments

U razdoblju od 6. do 8. svibnja 2022. godine održana je u porečkoj sportskoj dvorani Žatika 28. po redu izložba vina i vinarske opreme – Vinistra, na kojoj je Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. predstavila OPEN DAYS  projekta „QNeST PLUS – Quality Network on Sustainable Tourism PLUS“, koji se financira u sklopu programa Interreg ADRION. 
Cilj projekta ukupne vrijednosti 148.200,00 EUR, koji se provodi od siječnja do lipnja 2022. godine u partnerstvu petero organizacija iz triju zemalja je kapitalizacija rezultata prethodećeg projekta QNEST, čiji je osnovni fokus bio na unaprjeđenju procesa  brendiranja proizvoda, usluga i destinacija regija uključenih u projekt, a sve s ciljem razvoja održivog turizma u Istarskoj županiji.
IDA je na Vinistri zainteresiranim sudionicima predstavila projekt s  naglaskom na QNEST brend i  nadograđenu aplikaciju te vezane rute na prekograničnom području Jadransko-jonske regije  te je isto tako predstavljen  priručnik o tematskim rutama za održivi turizam, izrađen u sklopu projekta QNEST PLUS u suradnji svih partnera.

Nadalje, početkom svibnja održan je u sklopu projekta webinar na temu „Put prema održivom turizmu: od razvoja inovativnih proizvoda do brendiranja regija putem tematskih ruta i sustava kvalitete“, koji je izazvao  velik interes publike zainteresirane za konkretne pomake u radu na kvaliteti sadržaja i proizvoda u funkciji održivog razvoja turizma.

Navedene se aktivnosti nadovezuju na realizaciju programa IQ – Istrian Quality – Istarska kvaliteta, te se uz pomoć projekta omogućuje valorizacija najboljih praksi u pogledu brendiranja lokalnih proizvoda i razvoja novih turističkih proizvoda.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *