Projekt “Poduzetan Poreč” Grada Poreča u finalu natječaja „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2022.“

21 views |0 comments

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u travnju je objavilo natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2022.“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2022).
U natječaju za dodjelu nagrada EEPA 2022. sudjeluje 27 država članica Europske unije i zemlje pridružene COSME programu.
Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu u 6 propisanih kategorija natjecanja:
1) Promicanje poduzetničkog duha
2) Ulaganje u poduzetničke vještine
3) Poboljšanje poslovnog okruženja i podupiranje digitalne tranzicije
4) Podupiranje internacionalizacije poslovanja
5) Podupiranje održive tranzicije
6) Odgovorno i uključivo poduzetništvo.
Na svečanosti proglašenja pobjednika u studenom 2022. u Pragu dodijelit će se nagrade pobjednicima u svakoj kategoriji. Dodatno, dodijelit će se i velika nagrada žirija glavnom pobjedniku, odnosno onom kandidatu čiji je projekt, iz bilo koje od 6 kategorija, ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi.
 
I ove godine Hrvatska ima predstavnika u najužem izboru! Radi se o projektu “Poduzetan Poreč” Grada Poreča koji je izabran u uži izbor za dobivanje nagrade u kategoriji “Promicanje poduzetničkog duha”.
 
„Poduzetan Poreč“ je inovativan i prepoznatljiv projekt koji promiče poduzetnički duh među stanovnicima Poreča svih dobnih skupina. Riječ je o projektu u koji se pod vodstvom gradske uprave s entuzijazmom i volonterski uključuju poduzetnici, ustanove, udruge i ostali dionici. U nekoliko godina provedbe postigao je zapažen uspjeh i rezultate, iz godine u godinu povećava se broj sudionika, sve je veći interes za sudjelovanje ljudi iz drugih gradova u projektu. Djeca i mladi žele postati poduzetnici. Brojne lokacije u gradu postale su mjesto učenja, umrežavanja, razmjene ideja i zajedničkih planova trenutnih i budućih lokalnih poduzetnica i poduzetnika.

Poveznica

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *