Prijenos poslovanja poduzeća – radionica za poduzetnike

24 views |0 comments

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u suradnji s Centrom za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizira radionicu za poduzetnike Prijenos poslovanja poduzeća, u petak, 21. listopada 2022. godine s početkom u 9,30 sati u Rijeci, u Botelu Marina, Adamićev gat bb.

Na radionici će svoja iskustva preuzimanja obiteljskog poduzeća te proširenja poslovanja kroz kupovinu drugog poduzeća podijeliti Boris Popović iz tvrtke Alarm automatika. O tome kako izgleda transakcijski proces, kako prenijeti poslovanje na zaposlenike i kako procijeniti vrijednost malog poduzeća govorit će iskusni savjetnici. Također, poduzetnici će dobiti informaciju o tome kojim poduzetničkim potpornim institucijama u svojoj županiji se mogu obratiti za informiranje vezano uz temu prijenosa poslovanja poduzeća.

Prijenos poslovanja je izazov s kojim se susreće velik broj poduzetnika u Europi. Procjena je da u EU godišnje oko 450.000 poduzeća s 2 milijuna zaposlenih prolazi proces prijenosa poslovanja te da se u trećini poduzeća tom procesu ne pristupa na odgovarajući način zbog čega se godišnje gubi oko 600.000 radnih mjesta. Tema prijenosa poslovanja posebno je važna za Hrvatsku zbog velikog broja poduzetnika koji su pokrenuli svoje pothvate 1990-ih i koji se približavaju umirovljenju. Bez obzira planiraju li prijenos poslovanja na djecu, zaposlenike ili prodaju poduzeća, proces prijenosa poslovanja je složen i dugotrajan te traži odgovarajuću podršku.

Prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca na sljedećoj poveznici, a rok za prijavu na radionicu je srijeda, 19.10.2022. godine.

Program radionice

 

 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *