Predstavnici IDA-e na dvodnevnom sastanku partnera projekta MIMOSA

23 views |0 comments

Dana 18. i 19. listopada 2022. godine održan je u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 8. sastanak Izvršnog odbora projekta MIMOSA, financiranog u sklopu Programa Interreg Italija – Hrvatska 2, na kojem je sudjelovao i direktor IDA-e dr-sc. Boris Sabatti sa suradnicima. Sastanku je nazočilo sveukupno 19 projektnih partnera od čega 11 hrvatskih te 8 talijanskih partnera.

Sastanku je prisustvovala i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, koja je u ime Ministarstva pozdravila sve prisutne te istaknula kako je projekt MIMOSA već postigao značajne rezultate i proaktivnu suradnju među projektnim partnerima, koja će biti dodatno ojačana uspostavom prekogranične mreže kako bi se osigurala dugoročna održivost projekta. Pritom je, naglasila je ministrica, uspostava pametne kartice „Via Istra“  koja integrira prijevozne usluge i pogodnosti lokalnih proizvođača te razvoj istoimene platforme jedan od značajnijih rezultata ovog projekta i  suradnje među partnerima.

„Istarska razvojna agencija sve projekte planira i provodi na način da isti budu održivi te uvijek nastojimo kroz projekte kao što je MIMOSA-i provesti aktivnosti koje će doprinijeti gospodarskom rastu Istre te podizanju kvalitete usluga za sve žitelje i posjetitelje istarskog poluotoka“, istaknuo je direktor IDA-e, dr.sc. Boris Sabatti.

„IDA je kroz projekt MIMOSA tokom ljetnih mjeseci ove godine implementirala pilot aktivnost te uspostavila smart card sustav pod nazivom VIA ISTRA čime smo našim posjetiteljima i stavnovnicima Istre nastojali omogućiti povoljnije posjećivanje brojnih kulturnih znamenitosti i atrakcija u Istri uz korištenje javnog prijevoza. Nakon provedenih pilot aktivnosti krenuli smo s pripremama za sljedeću godinu kako bi koncept smart card-a još više unaprijedili i razvili u nadolazećim mjesecima, a drago nam je da je naš trud i rad na ovom projektu prepoznat i od strane MRRFEU“ – zaključio je Sabatti.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,14 milijuna eura od čega je IDA-i namijenjeno ukupno  374.750,00 €, a glavni cilj projekta je poboljšanje ponude multimodalnih održivih putničkih prometnih rješenja i usluga uz promoviranje novog prekograničnog pristupa mobilnosti putnika u programskom području.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *