Predstavljen program 5. BPW Danube Net Foruma

6 views |0 comments

U Sjedištu Istarske županije u Puli danas je predstavljen program 5. BPW Danube Net Foruma, koji će biti održan od 4. do 6. studenog 2010. u hotelu Histria u Puli. Forum će biti održan u organizaciji BPW Prvog Hrvatskog kluba Pula, Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o., Zaklade za poticanje partnerstva civilnog društva IŽ te Istarske županije, a pod pokroviteljstvom i u nazočnosti Predsjednika Republike Hrvatske  prof.dr.sc. Ive Josipovića.
Forumu će nazočiti Europske koordinatorice Udruga poslovnih žena BPW Europe,  predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, HAMAG-a, gospodarske i obrtničke komore, Grada Pule, TZ Pule, Istarske županije, Istarske razvojne agencije, Zaklade za poticanje partnerstva civilnog društva IŽ te predstavnice poslovnih žena iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Njemačke, Slovačke, Španjolske i drugih zemalja.
Osim  općeg dijela Foruma, na kojem će se razmatrati teme od značaja  za žensko poduzetništvo, osobit  interes poduzetnica bit će fokusiran na multilateralne poslovne susrete između poduzetnica 10 zemalja Podunavlja – od Njemačke do Moldavije. Istovremeno će se u organizaciji udruge Razvoj održati sajam ženskog poduzetništva ECONOMICA. U program je uključena i Gradska će knjižnica, koja će dan poduzetnica obilježiti izložbom “Pulski ženski rukopis”.
Na Forum je do sada prijavljeno 120 tvrtki, odnosno 150 obrtnica, poduzetnica i poslovnih žena iz 12 zemalja Podunavlja te onih koji žele poslovati s tim zemljama. Prijavljene su obrtnice i poduzetnice iz djelatnosti poljoprivrede, prerađivačke industrije, građevinarstva, ICT tehnologije, kulture, dizajna, turizma, trgovine, zaštite okoliša itd.
Poslovni susreti održati će se po načelu poslovnih punktova po djelatnostima, a paralelno će se odvijati prezentacije i workshopovi. Ujedno, poslovnim ženama predstavit će se i Istarske poduzetnice i to u okviru trodnevnog sajma ženskog poduzetništva Economica.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *