Poziv na on line radionicu ‘Umjetna inteligencija: praktična primjena u poslovnim procesima danas’

20 views |0 comments

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta ‘Usluge Poticanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva – UP SMART’, poziva na on line radionicu na temu “Umjetna inteligencija: praktična primjena u poslovnim procesima danas” koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. (događaj) u srijedu, 12. svibnja 2021. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati.

 

Umjetna inteligencija (artificial inteligence, AI) je široki pojam kojim opisujemo karatkteristike neživih sustava koji pokazuju inteligenciju. U praksi riječ je o dijelu ‘računalne znanosti (informatike) koji se bavi razvojem sposobnosti računala da obavljaju zadaće za koje je potreban neki oblik inteligencije tj. da se mogu snalaziti u novim prilikama, učiti nove koncepte, donositi zaključke, razumjeti prirodni jezik, raspoznavati prizore i dr’. 

Danas se već različite implementacije i aplikacije metoda umjetne inteligencije često koriste u praksi za analizu, obradu i obogaćivanje velikih količina podataka kojima raspolažemo, za upravljanje, poboljšanje i automatiziranje raznih poslovnih procesa i operacija, te za stjecanje novih znanja iz sve veće količine podataka koje svojom aktivnošću proizvodimo ili prikupljamo.

Osnovna tema ove radionice biti će jedan segment šireg područja umjetne inteligencije koji se odnosi na strojno učenje (machine learning, ML), te osnovne metode i modele korištenja u praktičnoj i poslovnoj primjeni danas. 

– Što je umjetna inteligencija, što strojno učenje.
– AI i ML u praktičoj primjeni danas.
– Preduvjeti za primjenu AI/ML tehnologija u poslovanju.
– Proces razvoja i implementacije ML tehnologija u poslovanju.
– Osnovni modeli koji se koriste u strojnom učenju i kako rade.
– Osnovni alati za razvoj i primjenu ML tehnologija.

 

Radionicu će voditi Toni Milovan, IT poduzetnik i voditelj softverskog razvojnog tima koji se bavi razvojem distribuiranih poslovnih sustava i web aplikacija, a u sklopu svojih aktivnosti imali su priliku razviti i implementiranti nekoliko softverskih rješenja zasnosvanih na ML tehnologijama.

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu na POVEZNICI.  

Za sve dodatne informacije molimo obratite se kontakt osobi: 

Jelena Nikolić
Stručna suradnica

+385 52 381 900

jelena.nikolic@ida.hr

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *