Poziv na edukaciju ‘SPREMNI NA NOVO NORMALNO: Istraživanja, savjeti i besplatni alati za lakšu prilagodbu sadašnjim trendovima digitalizacije’

19 views |0 comments

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta ‘Usluge Poticanja konkurentnoSti MAlog i sRednjeg poduzeTništva – UP SMART’, poziva na on line radionicu na temu ‘SPREMNI NA NOVO NORMALNO: Istraživanja, savjeti i besplatni alati za lakšu prilagodbu sadašnjim trendovima digitalizacije’ koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. / (događaj) u srijedu 4. studenoga 2020. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati. 

📲 Mnoge tvrtke suočene su s promjenama u potražnji, mogućnostima i kanalima ponude proizvoda i usluga, promjenama u lancima dobave i distribucije. Intuitivna povezanost s ciljanim skupinama, koja se uglavnom temeljila na izoliranim dodirima s brendom u komercijalnom dijelu kupovnog lijevka, izgubila se: korisnici su promijenili način traženja i odabira brendova. Tradicionalni okidači za donošenje kupovne odluke, „kvaliteta proizvoda“ i „odličan omjer uloženo-dobiveno“, izjednačeni su po važnosti s dubinskim motivacijama za donošenje kupovne odluke, privrženost brendu i odabir brenda. Te dubinske motivacije su „brend mi pomaže riješiti problem“, „brend mi olakšava ostvariti želje“, „brend me razumije“, a statistike istraživanja govore da su postale jednako važne, pa čak i važnije za donošenje odluke o kupovini i odabir brenda. 

📲 Tvrtke koje su se na vrijeme prilagodile promjeni u načinu kako korisnici pretražuju ponudu i očekuju da im se proizvod ili usluga pruže, kao npr. otvaranje web-shopa ili mogućnost testiranja proizvoda online – pokazale su se odličnim odlukama za dugoročnu održivost. Sve opisano događa se potaknuto svjetskom pandemijskom krizom. 

SADRŽAJ on line radionice

🎯 Razvoj digitalnih trendova potaknut ograničavanjem kretanja
🎯 Utjecaj promjena u kanalima ponude, lancima dobave i distribucije
🎯 Kako je korona-kriza utjecala na ponašanje potrošača na internetu
🎯 Obnovljena važnost personalizacije u marketinškoj komunikaciji
🎯 Besplatni digitalni alati i edukativni izvori za pomoć u digitalizaciji (Market Finder, platforma Google for Smallbusiness, Grow my store, Google Surveys, Google Trends, itd.)

💻 Edukaciju će voditi Darko Perković, stručnjak na području digitalnog marketinga s više godina iskustva predavanja na Otvorenom učilištu Algebra u Zagrebu. Uz predavanja na Algebri, Darko predaje i za Google Hrvatska te je član tima edukatora u sklopu globalnog Googleovog projekta pod nazivom „Digitalna garaža“. Osim što je predavač, Darko Perković vlasnik je digitalne agencije Targetad koja se bavi digitalnim marketingom i SEO optimizacijom. Uža specijalnost agencije su Google Ads i SEO optimizacija, a svojim klijentima redovito pruža i usluge oglašavanja na društvenim mrežama, pisanja SEO optimiziranih tekstova, web-analitike i izrade web-sjedišta uz marketinško planiranje web-a.

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu na poveznici.  

Za sve dodatne informacije molimo obratite se kontakt osobi:

Jelena Nikolić
Stručna suradnica

+385 52 381 900

jelena.nikolic@ida.hr

UP SMART projekt je ukupne vrijednosti 750.000,00 kuna, pri čemu se 75% troškova sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj te ima za cilj pružanje usluga informiranja za mala i srednja poduzeća u Istarskoj županiji u različitim fazama njihovog razvoja s posebnim fokusom na poduzeća koji posluju manje od 36 mjeseci. Osim usluge informiranja, projekt također uključuje provedbu 16 besplatnih radionica na aktualne teme u domeni digitalnog gospodarstva i 11 događanja s aktualnim temama poticanja poduzetništva u svrhu učvršćivanja položaja poduzetnika na tržištu, a sve kako bi se smanjila asimetrija informacija te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *