Potpredsjednik Skupštine AP Vojvodine posjetio IDA-u

15 views |0 comments

U utorak, 29. listopada 2019. godine održan je u Istarskoj razvojnoj agenciji prijem za potpredsjednika Skupštine AP Vojvodine, Damira Zobenice sa suradnicama, koji su predvodili direktor IDA-e dr.sc. Boris Sabatti, pročelnik UO za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, dr.sc. Ezio Pinzan te tajnik udruge Vinistra, Krešimir Juričić .

Bila je to prilika da se kroz konstruktivan razgovor razmjene primjeri dobre prakse u strateškom planiranju razvoja regija te je u tu svrhu direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti predstavio najbitnije aspekte djelovanja IDA-e te pobliže objasnio program dodjeljivanja oznake IQ – Istarska kvaliteta, koji IDA u suradnji sa razvojnim dionicima  na regionalnoj razini provodi još od 2005. godine u svrhu jačanja istarskog brenda.

Pročelnik UO za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu dr.sc. Ezio Pinzan pobliže je objasnio djelovanje Istarske županije, koja je u sinergiji s istarskim poljoprivrednicima razvila najpoznatiji istarski brend Malvaziju te istaknuo kako je Istra već četiri godine zaredom najbolja maslinarska regija na svijetu te da će se u svrhu kapitalizacije takvih sjajnih rezultata nastaviti raditi na provedbi programa IQ – Istarska kvaliteta  te širenju oznake na više izvorno istarskih proizvoda.

Međuregionalna suradnja primjer je otvorenosti i dobar primjer kako regije mogu i moraju surađivati kroz brojne mogućnosti poput ekonomskih, kulturnih, turističkih za brži, kvalitetniji i održiviji rast istaknuo je zaključno Sabatti.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *