Poduzetnicima Pule na raspolaganju dodatnih pola milijuna kuna bespovratnih sredstava

17 views |0 comments

Nakon što su pulski poduzetnici iskazali veliki interes i u potpunosti iskoristili bespovratne potpore Grada Pule za poticanje razvoja malog gospodarstva od ukupno milijun kuna, odlukom gradonačelnika osigurano im je novih pola milijuna kuna koje svi zainteresirani poduzetnici mogu iskoristiti do kraja ove godine.

Kroz dodjelu potpora za razvoj poduzetništva Grad Pula osigurava paket od ukupno devet mjera za poticanje razvoja malog gospodarstva. Poduzetnici tako mjere mogu iskoristiti za novoosnovane tvrtke, za nova zapošljavanja i samozapošljavanje kao i za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekta te za sufinanciranje nastupa na međunarodnim sajmovima. Tu je i mjera za ulaganje u standarde kvalitete kao i za uvođenje inovacija u proizvodnju. Mjere je moguće iskoristiti i za subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita, za nabavku dugotrajne imovine, a valja spomenuti i potpore za IT sektor.

Svi zainteresirani poduzetnici koji žele iskoristi bespovratna sredstva Grada Pule više informacija o kriterijima i načinu prijave mogu naći na web stranicama Grada www.pula.hr  pozivom na brojeve telefona (052) 371 976, (052) 371 975 ili osobno u Upravnom odjelu za financije Grada Pule na adresi Polanijev prolaz 2.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *