Početak uređenja prostora MET.R.IS.- a

8 views |0 comments

U petak, 24. srpnja 2009. godine, u prostorima Istraživačkog centra za metalnu industriju u Istarskoj županiji MET.R.IS., na adresi Zagrebačka 30 u Puli (zgrada nekadašnjeg operacijskog trakta kirurgije Opće bolnice Pula), održana je konferencija za medije u povodu početka uređenja prostora MET.R.IS.-a.
U okviru konferencije predstavljene su do sada realizirane aktivnosti. Naime, do sredine srpnja 2009. godine pripremljeni su i uspješno provedeni natječaji za odabir tehničkog stručnjaka za opremanje i pokretanje MET.R.IS. centra, tenderi za kupnju elektronskog mikroskopa i optičkog emisijskog spektrometra te natječaj za cjelokupne radove na rekonstrukciji MET.R.IS. centra. Radovi uređenja prostora upravo su u tijeku i bit će dovršeni krajem kolovoza. U tijeku su također natječaji za kupnju univerzalnog elektromehaničkog uređaja za ispitivanje (kidalica) te nabavu informatičke opreme i namještaja.
Predstoji dovršetak svih radova na rekonstrukciji objekta, nastavak natječajne procedure za nabavu preostale potrebne opreme te potom i najkompleksniji dio projekta – uspostava Centra, uhodavanje osoblja i pozicioniranje na tržištu čime će cilj projekta, a to je biti na usluzi malim i srednjim poduzetnicima u metalnoj industriji, biti u potpunosti ispunjen.
Današnjoj konferenciji za medije, uz projektni tima IDA-e, prisustvovali su predstavnici partnera u projektu – Istarske županije i Provincie di Venezia te predstavnici suradnika u projektu – Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba i Visoke tehničke škole, Politehničkog studija u Puli.
Objavu za medije možete preuzeti

2009-07-22_MET.R.IS._-_objava_pocetak_uredenja_prostora.pdf

.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *