Otvorene prijave za novi program podrške poduzetnicima “U zoni”

19 views |0 comments

Radi se o razvojnom programu koji kroz intenzivni šestomjesečni akcelerator potiče mikro i male poduzetnike da prijeđu u fazu rasta i razviju poslovanje, a najbolji među njima imat će priliku predstaviti se i potencijalnim investitorima.

Otvorene su prijave za novi program podrške hrvatskim impact poduzetnicima ‘U Zoni‘ , koji organizira ACT Grupa, zajednica društvenih poduzetnika i potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva u Hrvatskoj te srednjoj i jugoistočnoj Europi.

To je razvojni program koji kroz intenzivni šestomjesečni akcelerator potiče mikro i male poduzetnike da prijeđu u fazu rasta i razviju poslovanje. Razvijen i pokrenut suradnji s Entrepreneuership Academy Europskog fonda za jugoistočnu Europu (EFSE)-jednim od vodećih fondova u impakt investiranju; te Erste bankom koja već nekoliko godina provodi jedinstveni program društvenog bankarstva, i zakladom Erste Stiftung.

Program ‘U Zoni’ usmjeren je mikro ili malim poduzećima, registriranima u Republici Hrvatskoj, koja imaju dugoročni pristup stvaranja pozitivne promjene, odnosno u svom se poslovanju osim ekonomskih vode i društvenim ili ekološkim ciljevima.

Fokus programa je na rastu i razvoju održivih poduzeća te se prijavitelji mogu prijaviti s jednim od slijedećih ciljeva rasta:
a) poboljšanje postojećeg proizvoda ili usluge
b) lansiranje novog proizvoda ili usluge
c) postav novih poslovnih procesa
d) povećanje proizvodnje ili operativne učinkovitosti
e) tržišni rast
f) ulazak na nova tržišta
g) standardizacija kvalitete, proizvoda ili usluga
h) izmjena poslovnog modela u model izgrađen oko pozitivnog društvenog utjecaja

Prijave za sudjelovanje u programu otvorene su do 13. svibnja 2019. godine ovdje. Stručna komisija odabrati će 10 poduzeća koja ulaze u šestomjesečni akcelerator.

Program ‘U Zoni’ se metodološki bazira na individualiziranom pristupu svakom pojedinom poduzeću te intenzivnoj mentorskoj podršci, a po završetku programa svih deset poduzeća imat će priliku predstaviti se potencijalnim investitorima na završnom DemoDay-u u prosincu 2019. godine.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *