On line radionica o planiranju i uspostavi održive urbane mobilnosti

21 views |0 comments

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u suradnji s projektnim partnerima iz Hrvatske – Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. i Splitsko – dalmatinska županija, poziva na on line radionicu u četvrtak, 12. studenog 2020. godine u trajanju od 10:00 do 12:00 sati, putem koje će se prezentirati istraživanja vezana za zelenu mobilnost kao podrška regionalnim i makro regionalnim politikama u domeni zelene i pametne mobilnosti. 

Zelena mobilnost uključena je u Plan održive urbane mobilnosti Kantona Sarajevo (SUMP KS) do 2025 godine, kao jedan od specifičnih ciljeva. Specifičan cilj je na području javnog prijevoza, pješačenja i nemotoriziranog kretanja, logistike i automobilskog prijevoza, osigurati siguran, čist, pristupačan, isplativ i okolišno održiv modus mobilnosti i transporta na području Kantona Sarajevo.

Tokom 2020. godine u okviru projekta GREEN MIND su provedena istraživanja o zelenoj mobilnosti u Bosni i Hercegovini, te su prikazani primjeri međunarodnih projekata koji su izabrani kao dobre prakse. Također, analizirane su i mogućnosti implementiranja zelene mobilnost u doba krize izazvane virusom COVID 19.

Radionica je namijenjena malim i srednjim poduzećima iz industrije zelene i pametne mobilnosti, ali je korisna i za javni i znanstveno – istraživački sektor.

Kroz radionicu će biti:

– predstavljen Plan održive urbane mobilnosti Kantona Sarajevo do 2025 godine,

– predstavljeni planovi održive urbane mobilnosti Republike Hrvatske radi transfera dobrih praksi i razmjene iskustava,

– prikazane mogućnosti za nove poslovne prilike koje nudi Plan održive urbane mobilnosti Kantona Sarajevo, kroz mjere u okviru strateških ciljeva (održivo planiranje prostora i urbane mobilnosti; pješaćenje i biciklizam; javni gradski prijevoz; individualni osobni prijevoz; gradska logistika),

– predstavljeni dostupni fondovi za financiranje aktivnosti industrije zelene i pametne mobilnosti, te će se

– diskutirati o prilikama i prijetnjama za razvoj održive mobilnosti, sa posebnim osvrtom na nastalu situaciju usljed djelovanja COVID-19 virusa.

 

On line radionica je besplatna i održati će se putem aplikacije Teams. Prijava su obvezne putem poveznice.  

Pozivnice će bit poslate putem e-maila u srijedu, 11. studenog 2020. 

SADRŽAJ online radionice Planiranje i uspostava održive zelene mobilnosti.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *