Održan sastanak župana regije Jadranska Hrvatska

5 views |0 comments

Izaslanstvo Istarske županije u sastavu Ivan Jakovčić župan, Darko Lorencin direktor Istarske razvojne agencije – IDA te Oriano Otočan v.d. pročelnika Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije, sudjelovalo je u utorak, 11. svibnja 2010. godine na sastanku župana regije Jadranska Hrvatska koji se održavao u Malom Stonu a čiji je domaćin bila Dubrovačko-neretvanska županija odnosno župan Nikola Dobroslavić.
Nastavno na dosadašnje koordinacije i aktivnosti u provođenju politike regionalnog razvoja Republike Hrvatske, glavni cilj sastanka bilo je razmatranje i definiranje zajedničkih razvojnih projekata Jadranske Hrvatske za financiranje iz EU fondova. Nakon usuglašavanja, projekti će biti predstavljeni nadležnim Ministarstvima radi postizanja dogovora oko uvrštavanja regionalnih projekata regije Jadranske Hrvatske u Operativne programe i njihovo financiranje putem EU Strukturnih fondova.
Izaslanstvo je u srijedu, 12. svibnja 2010. posjetilo Mostar, Hercegovačko-neretvanski Kanton te se sastalo u Vladi sa premijerom Kantona gospodinom Srećkom Borasom gdje se razgovaralo o suradnji na području Jadranske euroregije i zajedničkim projektima. Dosadašnja suradnji Istarske županije i Hercegovačko-neretvanskog Kantona nastavlja se sa posebnim naglaskom na gospodarstvo i suradnju razvojnih agencija.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *