Održan je prvi Peer to Peer Exchange Seminar i sastanak partnera u projektu Empowering (Horizon 2020)

40 views |0 comments

Od 5. do 6. listopada 2016. godine u Sevilli (Španjolska),  održan je prvi Peer to Peer Exchange Seminar i sastanak partnera u projektu Empowering (Horizon 2020), u kojem su uz Istarsku razvojnu agenciju kao partnera i koordinatora dijela aktivnosti na području Istarske županije  sudjelovali i predstavnici regionalne i lokalne vlasti Istarske županije kako bi se iznjedrili novi alati i metodologije putem interaktivnog transfer znanja koji će se implementirati na transnacionalnoj i lokalnoj razini. Spomenuto će se učiniti planiranjem mjera u skladu s europskom energetskom Strategijom 2030 u kontekstu smanjenja emisije stakleničkih plinova, primjene obnovljivih izvora energije te provođenja politike energetske učinkovitosti.
U projektu vrijednom 11.250.000,00 kuna sudjeluju sedam zemalja članica Europske unije: Italija, Hrvatska, Grčka, Španjolska, Rumunjska, Mađarska i Švedska. Nositelj projekta je SVIM Sviluppo Marche iz Ancone, dok su preostali partneri uz IDA-u su : Agency for the Environment and Water – Španjolska, North-East Regional Development Agency- Rumunjska, Centre for Renewable Energy Sources and Saving-CRES Grčka, Regional Development Agency of North-Hungary-Mađarska,  SP Technical Research Institute –Švedska i Region of Central Macedonia (RCM) – Grčka. Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci, a projekt je s provedbom započeo 1. veljače 2016. godine.
Projekt EMPOWERING neće samo potaknuti razvoj, nadogradnju i implementaciju akcijskih planova za održivu energiju do 2030. godine u više od 70 gradova diljem Europe, već će i oblikovati energetsku viziju šest regija do 2050. godine, koja će biti u skladu s prioritetima prihvatljivim za financiranje iz Strukturnih fondova (ERDF i ESF) u razdoblju 2014.-2020., čime će se pridonijeti učinkovitijem financijskom iskorištavanju EU sredstava.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *