Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju

16 views |0 comments

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju za koji će prijave trajati od 30. travnja do 31. svibnja 2021. Poziv osigurava iznimno velike bespovratne potpore domaćem gospodarstvu, u iznosu od čak milijardu i 140 milijuna kuna. Najniža vrijednost potpore po prijavitelju je pola milijuna kuna, dok se najviša penje na 7,5 milijuna kuna.

Prijaviti se mogu mikro, mala i srednja poduzeća iz sektora prerađivačke industrije.

Sredstva osigurana za ovaj Poziv namijenjena su sanaciji posljedica pandemije i restrukturiranju gospodarstva da ono bude otpornije. Pandemija i kriza koju je uzrokovala pokazale su da u Hrvatskoj postoji nedostatak diversifikacije gospodarstva i da dominiraju niskoproizvodni sektori, što gospodarstvo čini posebno ranjivim u odnosu na vanjske udare.

U Pozivu je istaknuto kako su prihvatljive aktivnosti za financiranje početna ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu kojima se povećavaju proizvodni kapaciteti, potpore za inovacije procesa i organizaciju poslovanja, potpore za usavršavanje s ciljem operacionalizacije projektnih aktivnosti i njihovog uvođenja u poslovanje prijavitelja, potpore za savjetodavne aktivnosti i potpore male vrijednosti za pripremu projektne i tehničke dokumentacije te za nabavu i ugradnju opreme obnovljivih izvora energije.

Poziv i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na POVEZNICI. 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *