Objavljen natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2022.“

22 views |0 comments

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2022.“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2022).
 
EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno-privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom Europske unije.
Ova nagrada pokrenuta je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu zajednicu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.
 
Od 2006. Europska nagrada za promicanje poduzetništva nagrađuje izvrsnost u promicanju malog poduzetništva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, a tijekom godina je prijavljeno više od 3000 projekata.
Ciljevi nagrade su priznavanje uspješnih aktivnosti i inicijativa za promicanje poduzetništva, izlaganje i dijeljenje primjera najbolje politike i primjera poduzetništva, povećanje svijesti o ulozi poduzetnika u europskom društvu, te poticanje i promicanje potencijalnih poduzetnika.
 
U natječaju za dodjelu nagrada EEPA 2022. sudjeluje 27 država članica Europske unije i zemlje pridružene COSME programu.
 
Kandidati se svojim projektima/inicijativama mogu natjecati u šest propisanih kategorija natjecanja:
1) Promicanje poduzetničkog duha;
2) Ulaganje u poduzetničke vještine;
3) Poboljšanje poslovnog okruženja i podupiranje digitalne tranzicije;
4) Podupiranje internacionalizacije poslovanja;
5) Podupiranje održive tranzicije i
6) Odgovorno i uključivo poduzetništvo.
 
Na stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dostupne su sve informacije vezane za natječaj (obrazac za prijavu, upute, kontakt podaci). Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje 15 mjeseci, ili postojeće projekte koji su još uvijek u tijeku, ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat, odnosno utjecaj, na razvoj lokalne ili regionalne sredine u razdoblju od petnaest mjeseci.
 
Prijavu je potrebno dostaviti na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem, do 27. svibnja 2022.
 
Natjecanje za EEPA 2022. odvija se u dvije faze. U prvoj fazi – nacionalna razina, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, odabire prema propisanim EU kriterijima dva projekta iz dvije različite kategorije koje prijavljuje na EU razinu. U drugoj fazi – europska razina, Europska komisija odabire članove Europskog žirija koji potom vrše odabir na EU razini.
 
Svi kandidati koje su za EEPA 2022. nagradu nominirale njihove zemlje bit će pozvani na svečanost proglašenja pobjednika, odnosno dodjelu EEPA 2022. nagrada, koja će se održati u studenom 2022. u Pragu u Češkoj u okviru višednevne godišnje Skupštine malog i srednjeg poduzetništva koja se, u organizaciji Europske komisije, održava u zemlji predsjedateljici Vijećem Europske unije.
Skupština malog i srednjeg poduzetništva događaj je koji je namijenjen europskom poduzetništvu i institucijama koje podupiru njegov razvoj. Okuplja širok spektar sudionika, od tijela i institucija država članica na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, do poslovne i akademske zajednice i medija.
 
Na svečanosti proglašenja pobjednika u Pragu dodijelit će se nagrade pobjednicima u svakoj od ukupno šest kategorija. Dodatno, dodijelit će se i Velika nagrada žirija glavnom pobjedniku, odnosno onom kandidatu čiji je projekt, iz bilo koje od šest kategorija, ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi.
 
Više informacija o Europskoj nagradi za promicanje poduzetništva dostupno je na sljedećoj poveznici.  

Prijavni obrazac može se preuzeti na sljedećoj

poveznici

.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *