Natječaji EU za sufinanciranje projektnih prijedloga vezanih uz klastere

3 views |0 comments

U okviru EU Programa za konkurentnost i inovacije (CIP), odnosno direkcije Programa za poduzetništvo i inovacije (EIP), objavljena su tri natječaja.
Klasterima je namijenjen natječaj objavljen u okviru programa EuropeINNOVA, usmjerenog na kreiranje europskih inovacijskih platformi za transnacionalnu suradnju klastera, širenje i razmjenu znanja te eko inovacije i promociju novih alata i koncepata za podršku sektoru inovacija, istraživanja i razvoja novih tehnologija.
Opći cilj programa EuropeINNOVA je promicanje inovacija, što je ostvarivo kroz provedbu aktivnosti koje razvijaju ili testiraju nove ili bolje usluge podrške MSP sektoru. 
Implementacija ododbrenih projekata započet će u lipnju 2009. godine, maksimalno trajanje projekta bit će 36 mjeseci, a maksimalni budget 26,5 mil EUR.
Rok za podnošenje prijave je 12. veljače 2009. godine u 16.00 h, a prijave se podnose isključivo elektronskom putem EPSS-a (Electronic proposal submission servicea). 
Detaljnije informacije o natječajima dostupne su putem web stranice:  http://ec.europa.eu/enterprise/funding/files/themes_2008/calls_prop.htm.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *