Najavljen program II. Gospodarskog foruma Istre

5 views |0 comments

U petak, 27. ožujka 2009. godine, u sjedištu Poglavarstva Istarske županije, župan Ivan Jakovčić i direktor Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o. Darko Lorencin predstavili su program II. Gospodarskog foruma Istre.
U organizaciji Istarske županije i Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o. te pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, u utorak, 31. ožujka 2009. godine, u pulskom hotelu Histria bit će održan 2. Gospodarski forum Istre. 
Uz Predsjednika i članove Vlade, skupu će prisustvovati 300-injak gospodarstvenika, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te predstavnika regija s kojima surađuje Istarska županija. Tema 2. Gospodarskog foruma Istre bit će novonastalo gospodarsko okruženje. Prezentaciju o navedenoj temi održat će profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dr. sc. Silvije Orsag, dok će o monetarnoj politici govoriti izvršni direktor Sektora za istraživanja i statistiku Hrvatske narodne banke mr. sc. Ljubinko Jankov. Aktualnu situaciju na bankarskom tržištu prikazat će predsjednik Uprave ICF Investa iz Zagreba mr. sc. Velimir Šonje, a direktor tvrtke Illyricum savjetovanje d.o.o. Zrinski Pelajić govorit će o tome kako poslovati u novonastalom okruženju. 
Predstavnici Istarske županija predstavit će aktualne mjere za poticanje gospodarstva i zapošljavanja te aktualne razvojne programe i projekte. Mogućnosti financiranja istraživačkih projekata privatnog sektora iz EU fondova predstavit će Pierre-Henri Lagriffoul, koordinator komunikacija CORDIS-a – “Community Research and Development Information Servicea” (Informacijskog servisa EU-a za istraživanje i razvoj). Ivo Žinić, ravnatelj Uprave za integrirani razvoj regionalni razvoj pri Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva predstavit će Strategiju regionalnog razvoja Republike Hrvatske.
Predviđena je i panel diskusija o navedenim temama te projekcija filmova o nekoliko istarskih velikih, srednjih i malih tvrtki.
I. Gospodarski forum Istre
U travnju 2007. godine, održan je I. Gospodarski forum Istre. Događaj, koji je osmišljen kao nov način komunikacije između privatnog i javnog sektora, realiziran je na način da javni sektor gospodarstvenicima prezentira mjere kojima podupire razvoj gospodarstva te s druge strane, omogućuje  privatnom sektoru da predstavi svoje projekte i iznese aktualnu problematiku iz svog poslovanja. Prvi Gospodarski forum Istre polučio je velik uspjeh,  okupio je više od 350 gospodarstvenika, poduzetnika i predstavnika lokalne uprave s područja Istarske županije.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *