NAJAVA: Radionica “Društveno poduzetništvo – mogućnost realizacije društvenih inovacija”

14 views |0 comments

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva Vas na radionicu „Društveno poduzetništvo“ koja će se održati u utorak, 4. lipnja 2019. godine u Istarskoj razvojnoj agenciji – IDA d.o.o., Mletačka 12/IV, 52100 Pula. Radionica će trajati od 9 do 16 sati, a provodi se u okviru projekta +Resilient financiranog iz Programa Interreg Mediteran 2014-2020.

Radionica je svojevrsni nastavak na radionicu društvenog inoviranja koja se održala 29. svibnja 2019. godine s ciljem da se društvene inovacije koje su osmišljene na toj radionici, kroz ovu radionicu o društvenom poduzetništvu konkretno razrade.

Društvena poduzeća globalno su prepoznata kao inovativne organizacije koje pronalaze adekvatna rješenja za različite društvene probleme i potrebe.

Spektar djelovanja društvenih poduzeća je vrlo širok – društvena poduzeća prepoznajemo u spektru djelovanja poduzetničkih organizacija između tradicionalnih neprofitnih organizacija i tradicionalnih poduzetnika.

Europska komisija ulaže velike napore u potpore razvoju društvenog poduzetništva, kroz različite nefinancijske i financijske mehanizme. Posljednjih 5 godina, u Hrvatskoj je eko-sustav za razvoj društvenog poduzetništva dovoljno ojačao da se nosi sa ključnim izazovima, potrebama i uspjesima. 

Na jednodnevnoj radionici radit će se na demistifikaciji pojma društvenog poduzetnika i društvenog poduzeća, na razvoju konteksta djelovanja hrvatskih društvenih poduzetnika te na razvoju društvenopoduzetničkih ideja (bilo kroz poslovni slučaj ili poslovni model).

Voditelj radionice je Teo Petričević, priznati društveni inovator, društvenopoduzetnički arhitekt i savjetnik, stručnjak za društvenu ekonomiju i civilno društvo s više od 15 godina iskustva u organizacijskom razvoju, upravljanju projektima, prikupljanju sredstava, politikama/istraživanju, izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća. Od 2007. godine aktivan je u razvoju zakonodavstva i institucionalnog, financijskog i obrazovnog okvira društvene ekonomije/poduzetništva u Hrvatskoj i zemljama zapadnog Balkana. Pokrenuo je/razvio 20 društvenih poduzeća i potpornih organizacija, danas je odgovoran za rad i razvoj ACT Grupe i članica.

Prijava za sudjelovanje je obavezna, možete se prijaviti putem google obrasca ili na e-mail Zaklade zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *