Mjere IŽ za poticanje gospodarstva i zapošljavanja

4 views |0 comments

Župan Ivan Jakovčić te članovi Poglavarstva Istarske županije Valerio Drandić, Darko Lorencin i Vedran Grubišić, u petak, 20. veljače 2009. u prostorijama Istarske županije u Puli predstavili su deset mjera Istarske županije za poticanje gospodarstva i zapošljavanja. Radi se o prvom paketu mjera te vrste u RH, stupaju na snagu odmah, a usmjerene su na pružanje podrške MSP-u i obrtnicima u turističkom, poljoprivrednim i ribarskom sektoru.
Konkretne mjere predstavio je Darko Lorencin, član Županijskog poglavarstva i direktor Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o., a one su: 
Osiguranje povoljnih kreditnih sredstava poduzetnicima i obrtnicimaOsiguranje dodatnih jamstava obrtnicima i poduzetnicimaPotpora turističkom sektoruPotpora poljoprivrednom sektoruPotpora ribarskom sektoruPotpora programu razvoja agroturizmaUvođenje kategorija vode za poljoprivredu i vode za proizvodne subjekteZamrzavanje cijena komunalnih usluga i ostalih naknada u ingerenciji JLSDodatno povećanje konkurentnostiŠtednja javnog sektora
Prezentaciju mjera možete preuzeti

2009-02-20_istarska.zupanija-mjere.ppt

(PPT 326 Kb).
Prema riječima župana Jakovčića, navedene mjere usmjerene su na stabilizaciju te daljnji rast gospodarstva Istre. Kako je istaknuo, radi se o direktnom ubrizgavanju povoljnog novca u gospodarstvo te dodatnim mjerama kojima javni sektor jasno pokazuje da ne želi biti na teret gospodarstvu. Također, napomenuo je da je uloga županija i gradova u suzbijanju recesije vrlo značajna, no i da bi decentralizacijom bila omogućena snažnija potpora gospodarstvu.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *