Ministarstvo gospodarstva otvorilo Youtube kanal za edukativan sadržaj za poduzetnike

19 views |0 comments

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta održana je informativna radionica na temu objave poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“. Cjelokupan sadržaj radionice koja je održana u dva termina – 23. i 26. 2. 2018. godine dostupan je Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta ovdje.
Kako bi se potencijalnim prijaviteljima omogućilo lakše snalaženje kroz sadržaj informativne radionice, isti je podijeljen na sljedeće module: 
Uvod + Prezentacija UzP + Provedba Uvjeti korištenja sustava eFondovi Ispunjavanje Prijavnog obrasca Investicijska studija Horizontalna pitanja Pitanja i odgovori (oba dana)
Poziv „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“ vrijedan je 200 milijuna kuna, a namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Najniži iznos potpore je 500.000,00 kuna, a najviši 15 milijuna kuna.
Pozivom se potiču početna ulaganja u nove poslovne jedinice i/ili opremanje poslovnih jedinica, a svrha je jačati regionalnu konkurentnost MSP-a kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Cilj je omogućiti malim i srednjim poduzećima razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta do sada je kroz prethodne pozive slične namjene dodijelilo 260 potpora ukupne vrijednosti veće od milijardu kuna.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *