Istarskoj razvojnoj agenciji odobren projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna

16 views |0 comments

Direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti i tehnički ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić potpisali su u petak, 09. rujna 2016. godine u Virovitici ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa Tehničke pomoći Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., za projekt ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna, pri čemu se 85% troškova sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Ovo je već 35. projekt IDA-e, koji se sufinancira iz EU fondova, a u sljedećem trogodišnjem razdoblju bit će usmjeren na jačanje i razvoj mreže podrške za javnopravna tijela u Istarskoj županiji, koji prijavljuju projekte za sufinanciranje putem Europskih strukturnih i investicijskih fondova, što ponajprije podrazumijeva savjetodavnu podršku u pripremi i provedbi projekata te informiranje i edukaciju o mogućnostima strateškog planiranja i  razvoja uz pomoć ESI fondova.
Odobreni projekt IDA-e namijenjen je povećanju korištenja dostupnih sredstava iz ESI fondova čime se želi potaknuti percipiranju fondova kao značajnom izvoru financiranja za razvoj regije i prilike da se iz njih financira veliki broj područja te koristi za doprinos pri rješavanju glavnih izazova vezanih za ispunjavanje zajedničkih ciljeva Europske unije za pametan, održiv i uključiv rast.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *