IDA u regiji Friuli Venezia Giulia na pripremnom sastanku za projekte u sklopu programa INTERREG V-A Italija – Hrvatska

18 views |0 comments

Regija Friuli Venezia Giulia bila je domaćin sastanka na temu pripreme projekata za aktualni natječaj u sklopu programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska, koji se održao u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine u Trstu i na kojem su uz predstavnike Istarske razvojne agencije bili prisutni i predstavnici ostalih talijanskih partnerskih regija, zainteresiranih za razvoj zajedničkih projekata, ponajprije u sklopu specifičnog cilja 3.1.kojim se valorizira prirodna i kulturna baština u prekograničnom području: Veneto, Emilia–Romagna te Molise, kao i predstavnici partnera s hrvatske strane; Primorsko-goranska županija te Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, kao i DUNEA, razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije.
Program Italija – Hrvatska novi je program prekogranične suradnje između dviju zemalja u razdoblju 2014.-2020., vrijednosti 237 milijuna eura, čiji su ciljevi povećanje konkurentnosti i zaposlenosti, očuvanje prirodnih resursa i upravljanja kulturnom baštinom te poboljšanje morskih i cestovnih prometnih veza promicanjem multimodalnosti.
Na sastanku se raspravljalo o projektnim aktivnostima koje će doprinijeti ostvarenju prekograničnih ciljeva te razvoju dodane vrijednosti u projektima.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *