IDA u radnoj posjeti COWORKING prostoru u Rovinju

21 views |0 comments

U srijedu, 6. travnja 2018. godine,  održan je u COWORKING prostoru u Rovinju radni sastanak s predstavnicima Grada Rovinja kao nadležne institucije te udruge FARO11, koja programski upravlja prostorom, a čiji je fokus usmjeren na razvoj kreativnih industrija na području Grada Rovinja i šire. Direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti izrazio je punu spremnost na operativnu suradnju s ciljem jačanja poduzetničke klime i nedavno uspostavljene mreže poduzetničkih inkubatora u Istarskoj županiji, kao i prikupljanja direktnih iskustava s terena u vidu nadolazećeg projekta uspostave COWORKING prostora u Puli, koji će se financirati iz ITU instrumenta urbanog područja Pula.
COWORKING u Rovinju smješten je na adresi Augusto Ferri 37a  te u dijeljenom prostoru od 140 m2 raspolaže s 18 radnih jedinica, kuhinjom i salom za sastanke. Otvoren je od ponedjeljka do petka, od 9.00 do 17.00 sati. Sam koncept coworkinga stavlja naglasak na izgradnju zajednice slobodnih profesionalaca, s naglaskom na kreativce, putem organizacije događanja, mikroumrežavanja te udruživanja, društvenih, profesionalnih i materijalnih resursa, koji se sinergijski vraćaju svim članovima zajednice. Krajnji cilj je doprinijeti razvoju kreativnih industrija u gospodarskom smislu te djelovati na više razina, tj.  potaknuti lokalnu poduzetničku scenu u tom smislu, kao i privući svjetsku zajednicu digitalnih nomada koji bi djelovali u funkciji turističke promocije Grada Rovinja ali i cijele Istarske županije.
Kontakt osoba  rad sa korisnicima je Ivana Čehić Rabljenović iz udruge FARO 11. Trenutno ima više raspoloživih radnih jedinica, a više informacija dostupno je na sljedećem linku: https://rubini.hr/o-coworkingu.html .

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *