IDA u projektu financiranom iz Programa IEE

5 views |0 comments

Krajem prosinca 2009., u okviru Programa “Inteligentna energija u Europi” (Intelligent Energy Europe – IEE) odobren je za financiranje projekt City_SEC.
Predlagatelj i glavni nositelj implementacije projekta je Sviluppo Marche iz Ancone, a u njegovoj realizaciji sudjelovat će osam partnera iz šest zemalja (Italija, Hrvatska, Švedska, Poljska, Mađarska i Grčka).
Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. jedan je od partnera projekta, a bit će  zadužena za koordinaciju aktivnosti na području hrvatske, odnosno koordinaciju aktivnosti budućeg teritorijalnog City_SEC-a – Konzorcija istarskih gradova (Pula, Poreč, Rovinj, Labin, Buzet) usmjerenog na potpisivanje “Sporazuma gradonačelnika” (COVENANT OF MAYORS) te izradu Akcijskog plana za održivi energetski razvoj grada (Sustainable Energy Action Plans) svakog uključenog grada. Uključenim istarskim gradovima projekt City_SEC donijet će napredak u području poznavanja, ali i pripreme prelaska na obnovljive izvore energije te smanjenje potrošnje, na našem području još uvijek konvencionalnih, izvora energije.
Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 30 mjeseci, a njegov ukupni proračun 1.285.823,00 EUR, od čega Europska unija sufinancira 75%. 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *