IDA u projektu Coworking Pula: Kako novim tehnologijama i design thinkingom do održivog poduzetništva?

16 views |0 comments

U četvrtak 12. svibnja 2022. godine u organizaciji Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. i tvrtke Algebra d.o.o. održano je zanimljivo panel događanje na temu „Tehnologija i održivo poduzetništvo“ te isto tako radionica „Design thinking“, koje Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. provodi tijekom 2022. i 2023. godine u sklopu projekta COWORKING Pula, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu ITU mehanizma za urbano područje Pula.

O značajnom temi utjecaja novih tehnologija na razvoj održivog poduzetništva govorili su: dr.sc. Sven Maričić – voditelj Znanstveno-tehnološkog instituta VISIO i Centra za biomodeliranje i inovacije u medicini te izvanredni profesor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli,  Miško Macolić Tomičić – suvlasnik Digitalne agencije Markething i stručnjak za digitalni marketing, Marko Tominić iz tvrtke Red Martyr Entertainment koja se bavi proizvodnjom videoigara, Aleksandar Raić iz tvrtke Infobip te dr.sc. Maja Brkljačić i dr.sc. Leo Mršić iz tvrtke Algebra.

Panelisti su tijekom konstruktivne rasprave pojasnili kako tehnologija može osigurati ključan pozitivni doprinos održivom razvoju primjenom u različitim, kreativnim poduzetničkim inicijativama te je isto tako bilo riječi  o pitanju obrazovanja i motivacije mladih ljudi kada su u pitanju zanimanja digitalnog doba.

Nakon održane panel rasprave uslijedila je praktična radionica koja je poduzetnicima na vrlo interaktivan način omogućila savladavanje ključnih vještina – design thinkinga, obzirom da su polaznici izrađivali prototipe vlastitih ideja što im je pružilo uvid u važnost i nužnost kvalitetnog design thinking procesa.

Prijenos panel rasprave možete pogledati na Youtube kanalu i Facebook stranici poduzetničkog centra Coworking Pula.

U nadolazećem razdoblju IDA nastavlja s provedbom zanimljivih radionica i programa umrežavanja u sklopu projekta COWORKING PULA, a sljedeća će se održati dana 25.05.2022. u poduzetničkom inkubatoru Verzi u Buzetu na temu „Stvorite poslovne prilike uz pomoć društvenih mreža“.

Pozivaju se svi zainteresirani da prate Istarsku razvojnu agenciju putem web stranice www.ida.hr  te društvenih mreža kako bi imali pravovremenu informaciju o nadolazećim obrazovnim događanjima i mogućnostima prijave za poduzetnike.

 

 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *