IDA sudionik Coworking Summita u Madridu

25 views |0 comments

Dana 25. i 26. listopada 2022. godine održan je u Madridu u organizaciji španjolske asocijacije coworking prostora ProWorkSpaces Coworking Summit na temu „The flex office conference“, na kojem su sudjelovali i predstavnici Istarske razvojne agencije u sklopu aktualnog projekta izgradnje poduzetničkog centra Coworking Pula.

„Navedeno je događanje bila izuzetna prilika, kako za nova saznanja o trendovima u domeni funkcioniranja coworking centara i vezane poduzetničke zajednice u Europi i šire, tako i za umrežavanje i povezivanje s partnerima na međunarodnoj razini, što je važno za operativnu efikasnost poduzetničkog centra Coworking Pula, trenutno u izgradnji“ – istaknuo je navedenom prigodom direktor IDA-e, dr.sc. Boris Sabatti.

 

Drugog dana konferencije sudionici su imali prilike posjetiti različite coworking centre diljem Madrida te dobiti informacije iz prve ruke o načinima upravljanja tom vrstom poduzetničke potporne infrastrukture, kao i savjete o uslugama za korisnike u korak s potrebama i svjetskim  primjerima dobre prakse.

Sva korisna znanja će IDA nastojati primijeniti pri razvoju usluga i događanja za korisnike budućeg poduzetničkog centra Coworking Pula, koji svoja vrata planira otvoriti svima zainteresiranima za nešto manje od godinu dana, a nuditi će brojne sadržaje na četiri etaže površine 1.514 m2.

Osim klasičnim malim i srednjim poduzetnicima, centar će biti na usluzi i digitalnim nomadima, dionicima u brzorastućoj kreativnoj industriji te svim ostalim zainteresiranim poduzetnicima, kojima kreiranje jednog novog vida poduzetničke zajednice znači i priliku za širenje i rast poslovanja. Coworking Pula će korisnicima nuditi brojne inovativne usluge te je isti odlična prilika za jačanje istarske poduzetničke scene, kao i za pozicioniranje na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 

Ukupna vrijednost projekta COWORKING PULA, KK.03.1.2.19.0001 je 27.421.220,73 kn, pri čemu 18.393.377,13 kn bespovratno sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem ITU mehanizma za urbano područje Pula, 6.728.832,19 kn Grad Pula te 2.299.011,44 kn Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije putem Fonda za sufinanciranje sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

 

 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *