IDA sazvala koordinaciju udruga mladih aktivnih u jačanju poduzetničkog okruženja

17 views |0 comments

U ponedjeljak, 16. svibnja 2016. godine održan je na inicijativu direktora Istarske razvojne agencije, dr.sc. Borisa Sabattija, koordinacijski sastanak predstavnika IDA-e te pojedinih udruga mladih koje aktivno djeluju u području razvoja poduzetničkog okruženja i promicanja poduzetničke kulture na području Istarske županije; udruge mladih i Alumni FET Pula, Start-Up udruge,  udruge AIESEC Pula, udruge za mlade Alfalabona te udruge ZUM.
Cilj sastanka kojeg je IDA organizirala u svojstvu regionalnog koordinatora razvoja bilo je umrežavanje te objedinjavanje snaga na temu razvojnih ideja za buduće natječaje iz EU fondova, s naglaskom na projekte mladih koji imaju učinka na lokalnu zajednicu i razvoj poduzetništva te posljedično zapošljavanja.
G. Sabatti je mladima pojasnio da je trenutno naglasak stavljen na projekte jačanja okruženja za razvoj poduzetništva urbanog područja Pula, koji bi ušli u akcijski plan strategije razvoja urbanog područja Pula te koji bi se financirali uz pomoć EU Instrumenta za teritorijalna ulaganja (ITU).
Ovakve koordinacije bit će buduća praksa IDA-e, s obzirom na to da je u ovoj fazi pripreme projekata za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova ključna suradnja svih dionika razvoja uključujući mlade.
Stoga IDA poziva sve zainteresirane dionike da se aktivno uključe u predlaganje razvojnih projekata s ciljem razvoja povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva i poticanja gospodarskog rasta.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *