IDA na trećoj europskoj konferenciji o prilagodbi klimatskim promjenama

16 views |0 comments

Predstavnici Istarske razvojne agencije, zajedno s predstavnicima Istarske županije i predstavnicima gradova Pule, Rovinja, Poreča, Pazina, Labina i Buzeta sudjelovali su na trećoj europskoj konferenciji o prilagodbi klimatskim promjenama (3rd European Climate Change Adaptation Conference – ECCA) u sklopu provedbe projekta Life SEC Adapt, sufinanciranog iz Life programa.
ECCA konferencija koja okuplja lokalne vlasti, državne službe i agencije, tvrtke, predstavnike industrije te nevladine organizacije iz 48 zemalja, ove se godine od 05. do 09. lipnja održala u Glasgowu, gradu čiji je cilj postati jedan od najodrživijih gradova u Europi tijekom narednih 20 godina. Cilj ove konferencije bio je snažno angažirati ljude koji će potaknuti akcije na terenu za smanjivanje ranjivosti na klimatske promjene i poboljšanje mjera za prilagodbu klimatskim promjenama.
Tema ECCA 2017 bila je “Naša budućnost spremna na klimu”. Konferencija je također za cilj imala omogućiti zajedničku suradnju kako bi se mogla isporučiti pozitivna rješenja za prilagodbu klime, a koja mogu ojačati društvo, revitalizirati lokalna gospodarstva i poboljšati okoliš, dijeleći svoje znanje, ideje i iskustva s vodećim istraživačima i kreatorima politike.
Predstavnici IDA-e, Istarske županije i istarskih gradova imali su priliku, kroz mnogobrojne i tematski raznovrsne konferencijske sesije, upoznati se s inovativnim projektima lokalne prilagodbe na klimatske promjene i razmijeniti iskustva o tome kako se klimatske prilagodbe mogu odraditi u praksi.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *