IDA na tematskoj raspravi “Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj”

27 views |0 comments

Dana 3. i 4. studenog 2021. predstavnici Istarske razvojne agencije sudjelovali su na tematskoj raspravi pod nazivom “Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj” u Velikoj vijećnici Grada Pazina, organiziranoj od strane Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i udruge Mreže BOND. Rasprave su namijenjene članicama udruge Mreža BOND, a organizirane su u okviru aktivnosti jačanja kapaciteta poduzetničkih potpornih institucija.

Tematska rasprava “Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj” obuhvatila je niz aktualnih tema koje se javljaju na početku i tijekom poslovanja poslovnih subjekata u  Hrvatskoj. Na raspravi su obuhvaćeni bitni elementi na koje poduzetnici trebaju obratiti pozornost u području radnog prava, zaštite na radu i rada stranih radnika, ugovornih odnosa i poslovanja s digitalnim nomadima, pokretanja i vođenja poslovanja online trgovine i samozapošljavanja. 

Posebno zanimljiva točka rasprave je poslovanje digitalnih nomada kao nove poduzetničke skupine koja je zainteresirana za poslovanje i privremeni boravak u Hrvatskoj, a Istarska razvojna agencija u svojstvu poduzetničke potporne institucije upravo provodi strateški projekt poduzetničkog centra „Coworking Pula“, čijom će se izgradnjom doprinijeti povoljnom poduzetničkom okruženju, odnosno novim coworking prostorima i uredima namijenjenima upravo za navedenu skupinu.
 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *