IDA na sastanku regionalnih koordinatora Jadranske Hrvatske u Dubrovniku

21 views |0 comments

U utorak, 19. prosinca 2017. godine održan je u Dubrovniku  redovni sastanak regionalnih koordinatora Jadranske Hrvatske na kojem su sudjelovali i predstavnici Istarske razvojne agencije.
Domaćin sastanka bila je Regionalna razvojna agencija Dunea, a glavne teme bile su novi Zakon  o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, s naglaskom na nove uloge i poslove regionalnih koordinatora razvoja te planovi vezani uz izradu Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine.
Diskusija  je nadalje bila  usmjerena i na razvojni sporazum, kojim će se usuglasiti prioriteti središnje i županijske razine te utvrditi strateški projekti na razini statističkih regija za buduće programsko razdoblje.  
Direktor IDA-e, dr.sc. Boris Sabatti, predložio je zajednički nastup sedam županija Jadranske Hrvatske prema Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, s ciljem izrade posebnog Operativnog programa za Jadransku Hrvatsku u budućem programskom razdoblju, što bi svakako doprinijelo boljem ostvarenju strateških interesa navedenog područja.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *