IDA na Regionalnim danima EU u Puli

34 views |0 comments

Direktor Istarske razvojne agencije, dr.sc.Boris Sabatti sudjelovao je 5. srpnja 2019. godine na “Regionalnim danima EU fondova”, koji su održani u Gradskoj vijećnici Komunalne palače (Trg Forum 1), a s ciljem informiranja javnosti o mogućnostima financiranja iz EU fondova.

Uz besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova, održana je i panel  diskusija „Razvoj Pule kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Robert Cvek, zamjenik gradonačelnika Grada Pule, Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije, Patrizia Bosich, privremena ravnateljica JU Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove, Helga Možé, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva, Ivana Dragišić, v.d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije, Jasenka Kapuralin, voditeljica Centra za europsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Istre, Dorian Siljan, vlasnik OPG-a Siljan te predsjednik udruge ekoloških proizvođača Istarske županije „Istarski eko proizvod“.

Kako je istaknuo Sabatti, “Istarska razvojna agencija daje potpore poduzetnicima u Istarskoj županiji kroz poticajne kreditne linije, jamstveni fond, poduzetničke i tehnološke inkubatore, poduzetničke zone, edukacije te savjetovanje s poduzetnicima početnicima i ostalim malim i srednjim poduzećima. IDA je do sada provela 47 europskih projekata, od kojih je 15 trenutno u provedbi. Također je u tijeku aktivna priprema Projekta izgradnje i uspostave COWORKING centra u Puli, kao jednog od strateških projekata Strategije razvoja urbanog područja Pula koji će se financirati putem ITU mehanizma, procijenjene vrijednosti 20 milijuna kuna.”

Više na (preuzeto s) poveznica. 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *