IDA na radionici u sklopu projekta BOND: Uskoro dostupna mreža stručnih mentora za poduzetnike

22 views |0 comments

U četvrtak, 15. rujna 2022 godine. održana je u Gospiću u sklopu projekta BOND te u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) radionica  na temu uspostave mentorske mreže u Republici Hrvatskoj, na kojoj je sudjelovao i direktor Istarske razvojne agencije, dr.sc. Boris Sabatti sa suradnicima, uz još 20-ak predstavnika raznih ostalih poduzetničkih potpornih institucija iz Istarske, Primorsko-goranske te Ličko-senjske županije.

Na radionici je bilo govora o nadolazećim mjerama projekta BOND za  poduzetničke potporne institucije  te prvenstveno za male i srednje poduzetnike u Istarskoj županiji, s naglaskom na akceleracijske i mentorske programe  za poduzetnike.

Najavljen je pritom javni poziv za mentore i poduzetnike, koji će uskoro biti objavljen od strane HAMAG-BICRO-a te će se svi zainteresirani poduzetnici koji trebaju mentorske usluge za rast svog poslovanja moći javiti i pritom dobiti potpuno besplatno savjetovanje stručnog mentora za određeno područje.

Projekt BOND Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, koji traje do 1. svibnja 2023. godine, financira se  iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je  usmjeren na povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz razvoj učinkovitih poduzetničkih potpornih institucija koje će svojim djelovanjem stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja i povećati mogućnosti rasta i održivosti poduzeća. To se osobito odnosi na «start-up» poduzeća utemeljena na znanju, rezultatima znanstvenog istraživanja i korištenju novih tehnologija.

Uspostavljena Mreža BOND trenutno okuplja 91 poduzetničku potpornu instituciju (PPI) s područja cijele Republike Hrvatske,  koje imaju za cilj doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svojim područjima te na taj način osigurati stabilan rast i ravnomjeran regionalni razvoj cjelokupnog gospodarstva. Iz Istarske županije su uz IDA-u u mrežu BOND uključeni i Poduzetnički inkubator Poreč te Razvojna agencija Srce Istre.

Više o mreži BOND na slijedećoj poveznici.

 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *