IDA na obilježavanju 13. Tjedna cjeloživotnog učenja

16 views |0 comments

Danas je u prostorijama HGK – Županijske komore obilježen 13. Tjedan cjeloživotnog učenja u sklopu Vijeća tržišta rada na kojem su predstavljene aktivnosti koje organizacije provode u sklopu svojeg djelovanja.

Organizacije koje su predstavljale svoj projekt jesu Istarska razvojna agencija – “HQ_ISTRIA – Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške”, Diopter – otvoreno učilište Pula – “Noviteti u učenju i mogućnosti besplatnog obrazovanja kroz EU projekte”, Pučko otvoreno učilište Labin – “Rudnici baštine”, Grad Labin “Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s područja Labinštine”, Istarska županija “REI II”, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Pula – program usmjeren na obrazovanje i cjeloživotno učenje, Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković – “Osobne financije – upravljanje kućnim budžetom” i “Digitalni marketing – 24 sata digitalnog marketinga”. 

Istarska razvojna agencija nositelj je projekta HQ ISTRIA, a cilj je razvoj i povećanje ponude usluga savjetodavne i stručne podrške, kao i usluga informiranja za male i srednje poduzetnike. Projektom će se osigurati učinkovita pomoć s ciljem učvršćivanja položaja MSP-ova na tržištu, kako bi se smanjila asimetrija informacija među malim i srednjim poduzetnicima te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja MSP-ova. Ciljane skupine su MSP-ovi u različitim fazama njihova razvoja, s posebnim naglaskom na novoosnovane MSP-ove (koji posluju kraće od tri godine). Kroz projekt se provodi 14 edukacija. 

 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *