IDA na konferenciji otvaranja projekta BOND 2

15 views |0 comments

Od 9. do 10. lipnja 2021. godine održana je u Opatiji u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) konferencija otvaranja projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) – Faza 2“ (BOND 2) te ujedno i osnivačka Skupština udruge Mreža BOND u koju je u funkciji punopravne članice uvrštena i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o.
Direktor IDA-e, dr.sc. Boris Sabatti, koji je sudjelovao na događanju tom je prigodom istaknuo kako će IDA uključenjem u BOND mrežu poduzetničkih potpornih institucija dodatno osnažiti vlastite kapacitete za umrežavanje te razvoj mjera podrške malom i srednjem poduzetništvu i obrtništvu u Istarskoj županiji putem raznih aktivnosti u organizaciji HAMAG-BICRO-a.

Projekt BOND Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, koji traje do 1. svibnja 2023. godine te se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj,  usmjeren je na povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz razvoj učinkovitih poduzetničkih potpornih institucija koje će svojim djelovanjem stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja i povećati mogućnosti rasta i održivosti poduzeća. To se osobito odnosi na «start-up» poduzeća utemeljena na znanju, rezultatima znanstvenog istraživanja i korištenju novih tehnologija.

Uspostavljena Mreža BOND trenutno okuplja 91 poduzetničku potpornu instituciju (PPI) s područja cijele Republike Hrvatske,  koje imaju za cilj doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svojim područjima te na taj način osigurati stabilan rast i ravnomjeran regionalni razvoj cjelokupnog gospodarstva. Iz Istarske županije su uz IDA-u u mrežu BOND uključeni i Poduzetnički inkubator Poreč te Razvojna agencija Srce Istre.
 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *