IDA na četvrtom redovnom mjesečnom sastanku ministra Tolušića sa županima i regionalnim koordinatorima

15 views |0 comments

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU na čelu s tehničkim ministrom Tolušićem sazvalo je u srijedu, 05. listopada 2016. godine, 4. redovni mjesečni sastanak tehničkog ministra sa županima i regionalnim koordinatorima na kojem su sudjelovali i predstavnici Istarske razvojne agencije.
Ministar je izvijestio da neovisno o procesima formiranja nove Vlade razvojni projekti koji se financiraju putem ESI fondova nastavljaju svoj tijek, kao i objava planiranih natječaja, sukladno najavama. Kao i tijekom dosadašnjih sastanaka zatražen je pregled problema na terenu i mogućih razvojnih rješenja te je dan pregled stanja ugovorenih projekata do sada, s ciljem što boljeg razvojnog planiranja županija u budućnosti i čim boljeg iskorištenja sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.
Pomoćnica ministra Marija Vučković dala je informaciju o planiranim izmjenama u definiranju i analitici regionalnog indeksa konkurentnosti, što će se odraziti i na buduće razvojne mjere. Cilj je čim objektivnije moguće ocijeniti stanje konkurentnosti po županijama, kako bi se moglo planirati omjere sufinanciranja razvojnih projekata po područjima i stimulirati ona manje razvijena.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *