IDA na amsterdamskom METSTRADE sajmu o važnosti umrežavanja poduzetnika i inovacijama u sektoru nautičke industrije

19 views |0 comments

Od 13. do 15. studenog 2018. godine održan je u Amsterdamu METSTRADE sajam nautičke industrije i prateće opreme na kojem su sudjelovali izlagači iz cijelog svijeta te isto tako predstavnici Istarske razvojne agencije predvođeni direktorom dr.sc. Borisom Sabattijem.

Posjeta sajmu upriličena je u sklopu europskog projekta „BEAT – Blue enhancement action for technology transfer“, s ciljem predstavljanja projektnih aktivnosti te umrežavanja s poduzetnicima u području plave ekonomije i vezanih inovacija na svjetskoj razini,  s posebnim fokusom na hrvatske i talijanske poduzetnike, obzirom da se radi o projektu u sklopu programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska.Direktor IDA-e dr.sc. Boris Sabatti ističe kako se kroz direktno ostvarene kontakte i  razgovore s poduzetnicima prisutnima na sajmu ovakvog kalibra doprinijelo analizi realnih potreba poduzetnika i potencijala istih za ulaganjima u inovacije u sektoru nautičke industrije, kako bi se na kvalitetan način razvile sljedeće aktivnosti u sklopu projekta BEAT.

Zaključci s posjećenog sajma će se implementirati u daljnje projektne aktivnosti u svrhu stvaranja najboljih rješenja za budući razvoj  mreže klastera u području plave ekonomije, kao i suradnju hrvatskih i talijanskih poduzetnika dodao je zaključno Sabatti.

Projekt „BEAT – Blue enhancement action for technology transfer“ ukupne vrijednosti 919.451,50 €,  financira se u 85% iznosa iz programa INTERREG Italija-Hrvatska, prilikom čega je IDA-i za razvoj novih programa potpore poduzetnicima odobreno 144.100,00 €.

U sklopu projekta IDA provodi i dio pripremnih aktivnosti za strateški projekt izgradnje Terminala za pomorski putnički promet Luke Pula, točnije geofizičko istraživanje podmorja pulske luke, s kojim se uskoro kreće. Radi se o sveobuhvatnom strateškom projektu gdje svoj doprinos daju  i Istarska županija te ostala nadležna tijela, a sve se radi s ciljem da projekt zaživi na održivi način, kako bi mogao postati jedan od generatora rasta lokalne ekonomije u, vjerujemo, skoroj budućnosti.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *