IDA na 24. Vinistri na panelu o izazovima u dobivanju i korištenju bespovratnih sredstava iz mjera Programa ruralnog razvoja

24 views |0 comments

Predstavnici Istarske razvojne agencije sudjelovali  su u petak, uoči otvaranja 24. Međunarodne izložbe vina i vinarske opreme – VINISTRA u Poreču, na panel raspravi na temu: „Izazovi u dobivanju i korištenju bespovratnih sredstava iz mjera Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. i Vinske omotnice“.
Panel rasprava na kojoj su uz IDA-u sudjelovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Područnog ureda HBOR-a za Istarsku županiju te Udruge konzultanata za ruralni razvoj te sami korisnici mjera, bila je usmjerena na problematiku korištenja bespovratnih sredstava, poglavito iz Mjera 4. i 6. Programa ruralnoga razvoja 2014.-2020., te nacionalnih mjera pomoći u sektoru vina u sklopu programa Vinska omotnica. Cilj rasprave je bio je razmjena dosadašnjih iskustava raznih dionika u postupku povlačenja  i korištenja sredstava, ali i upoznavanje potencijalnih korisnika s novim pravilnicima, kriterijima rangiranja te ostalim promjenama u odnosu na prethodne natječaje iz navedenih programa.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *