HZZ: Prijave za potpore za očuvanje radnih mjesta za rujan od 15.9.2020.

23 views |0 comments

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) objavio je rok za podnošenje zahtjeva za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta za rujan od 15. rujna do 15. listopada.

Upravno vijeće HZZ-a je donijelo odluku o izmjenama i dopunama uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2020. godini te se primjena potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom i potpora za mikropoduzetnike, nastavljaju i u razdoblju od rujna do prosinca ove godine.

Potpora za očuvanje radnih mjesta pogođenim koronavirusom uključuje sve djelatnosti kao i do sada, poput putničkog prijevoza, djelatnosti pružanja smještaja, pripreme hrane i pića, event industriju…, kojima je i nadalje omogućeno korištenje potpore do 4.000 kuna po radniku uz uvjet pada prihoda za najmanje 60 posto.

Potpore za mikropoduzetnike i nadalje uključuje iznos do 2.000 kuna po radniku za poslodavce koji zapošljavaju do 10 radnika uz uvjet pada prihoda za najmanje 50 posto.

Također će svi poslodavci, bez obzira na djelatnost, koji ne mogu poslovati ili kojima je na bilo koji način ograničen rad sukladno odlukama Stožera civilne zaštite moći koristiti ove mjere, s time da će oni kojima je rad ograničen odlukom Stožera (skraćeno radno vrijeme, smanjen broj posjetitelja, itd.) po potrebi morati dokazati poteškoće u poslovanju (pad prihoda za 60 odnosno 50 posto).

Više na poveznici. 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *