Glasajte za najbolji EU projekt u Hrvatskoj u 2022.

34 views |0 comments

Čak 37 EU projekta natječe se za titulu najboljega u ovogodišnjem izboru za Najbolji županijski EU projekt kojeg organizira Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Pobjednici će biti izabrani prema kategorijama:

Doprinos znanosti i inovacijama;
Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici;
Doprinos prekograničnoj suradnji;
Doprinos poduzetništvu;

Najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti.

Iz Istarske županije kandidirana su tri projekta.

U kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici prijavljeni su projekti:

ICARUS – Intermodal Connections in Adriatic-Ionian Region to Upgrowth Seamless solutions for passengers, u čijoj je provedbi u svojstvu partnera sudjelovala IDA – Istarska razvojna agencija.

Projekt ICARUS bio je usmjeren na poboljšavanje kvalitete i sigurnosti te ekološke održivosti pomorskih i obalnih prijevoznih usluga promovirajući multimodalnost u programskom području Hrvatske i Italije. U sklopu projekta provedena je analiza nedostataka i potreba mobilnosti u programskom području, a glavni cilj projekta bio je razvijanjem „zelenih“ načina prijevoza putnika smanjiti štetne posljedice koje nastaju masovnom uporabom osobnih automobila.

Isto tako provedene su pilot aktivnosti usmjerene na razvoj IT rješenja, promjenu navika putnika te na kombinaciju više oblika prijevoza kojima se povezuje unutrašnjost i obala s fokusom na vlak i bicikle. Istarska razvojna agencija je, u suradnji sa partnerima, u sklopu ovog projekta opremila vlak za prijevoz biciklista čime je na području Istarske županije razvijen koncept bike&train. 

CREW – Koordinirano upravljanje močvarnim područjima u prekograničnom dijelu Hrvatske i Italije, u kojem je Javna ustanova Natura Histrica sudjelovala kao partner.

U kategoriji Doprinos znanosti i inovacijama prijavljen je projekt COASTENERGY – Blue energy in ports and coastal urban areas u kojem je IRENA – Istarska regionalna energetska agencija sudjelovala kao vodeći partner.
 

Glasanje za najuspješniji projekt otvoreno je do 17. listopada 2022. do 24 sata.
Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli koja će se održati na Danima regionalnog razvoja i fondova EU krajem listopada.

Više informacija o kandidiranim projektima i načinu glasanju dostupno je na poveznici.

 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *