ESIF Krediti za rast i razvoj

30 views |0 comments

Pokrenut je novi financijski instrument „ESIF Krediti za rast i razvoj”. Ukupna vrijednost ovog financijskog instrumenta iznosi 110 milijuna eura iz fondova EU, a namijenjen je mikro, malim i srednje velikim poduzetnicima u fazi rasta i razvoja.
Financijski instrumenti sufinanciraju se u okviru europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) i dolaze u obliku kreditnih linija, garancijskih shema i fondova poduzetničkog kapitala. U okviru instrumenta „ESIF Krediti za rast i razvoj“ poduzetnicima će se dodjeljivati dugoročni investicijski krediti s rokom otplate do 12 godina, koji će se nuditi po povoljnoj kamatnoj stopi. Kada se iznosu od 110 milijuna eura pribroje sredstva poslovnih banaka, koje će sudjelovati s minimalno 50 posto vlastitih sredstava, hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju će biti 220 milijuna eura uz znatno povoljnije uvjete od tržišnih.
Pokretanjem novog financijskog instrumenta očekuje se realizacija kredita za poduzetnike u vrijednosti od 220 milijuna eura. Više o svečanom potpisivanju Sporazuma o financiranju između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Hrvatske banke za obnovu i razvitak, pročitajte ovdje. 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *