Drugi natječaj u sklopu transnacionalnog programa South East Europe

6 views |0 comments

Transnacionalni program suradnje za jugoistočnu Europu za razdoblje od 2007. do 2013. godine dio je Europske teritorijalne suradnje s glavnim ciljem jačanja  i promicanja teritorijalnog razvoja i integracije u području suradnje u programskom razdoblju.
Programsko područje obuhvaća 16 europskih zemalja: Hrvatsku, Rumunjsku, Bugarsku, Sloveniju, Mađarsku, Grčku, Albaniju, Crnu Goru, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Austriju, Slovačku, Italiju (regije Lombardia, Veneto, Puglia, Friuli-Venezia-Giulia, Trento, Bolzano, Emilia Romagna, Umbria, Marche, Abruzzo i Molise), Ukrajinu i Moldaviju.
Transnacionalna suradnja usredotočena je na ograničeni broj prioritetnih područja u skladu s Lisabonskim ugovorom i Gothenburškim protokolom: inovacije, okoliš, pristupačnost i održivi urbani razvoj. Program se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, koji je za programsko razdoblje 2007.-2013 predvidio proračun od 206 milijuna eura. Sudjelovanje država koje nisu članice EU financirat će se iz IPA pretpristupnog programa i Europskog programa za susjedstvo. IPA sredstva koja su na raspolaganju za financiranje sudjelovanja hrvatskih korisnika iznose 360.000,00 EUR.
Prioriteti programa su sljedeći:
1. Olakšavanje inovacija i poduzetništva
2. Zaštita i poboljšanje okoliša
3. Poboljšanje pristupačnosti
4. Razvoj transnacionalne sinergije za održivi razvoj područja
U ovom natječaju otvorene su slijedeće mjere: 1.3, 2.2, 2.3, 2.4, 3.1, 3.2, 3.3, 4.3.
Za detaljnije informacije upućujemo Vas na Internet stranice programa i natječaja:
http://www.southeast-europe.net/en/downloads_section/calls/second_call/
Sažetak programa na hrvatskom jeziku i Oprativni Program možete naći na stranicama MRRŠVG-a:
http://www.mrrsvg.hr/default.aspx?id=395 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *