Bolja računalna sigurnost u poslovanju

19 views |0 comments

Danas, 27. studenog 2019. godine, se u Istarskoj razvojnoj agenciji – IDA d.o.o. održala besplatna edukaciju na temu „Računalna sigurnost za poduzetnika” u sklopu projekta HQ ISTRIA – Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitnih usluga podrške, koju su popratili istarski poduzetnici zainteresirani za kibernetičku sigurnost. 

Cilj edukacije bio je osvijestiti polaznike da na vrijeme prepoznaju cyber prijetnje i izbjegnu napade kako bi zaštitili sebe i poslovanje, odnosno spriječiti da postanu teška meta za hakere i cyber kriminalce. Na edukaciji se prošlo kroz praktične primjere i prikazala su se stvarna iskustava, vrste napada i demonstriralo kako je ponekad lako doći do željene informacije. Cilj edukacije je bio pomoć ljudima da razumiju ne samo potencijalne rizike i opasnosti u prostoru informacijskih tehnologija i interneta, već da nauče kako da koriste sve te dostupne tehnologije i servise na siguran način.

Edukaciju je vodio Tino Šokić, stručnjak za sigurnost koi je u IT vodama preko 10 godina. Kombinacijom pohađanja pravnog fakulteta i osvajanja raznih IT certifikata razvila je veliku ljubav prema kibernetičkoj sigurnosti, odnosno prema širenju i podizanju svijesti u pogledu korištenja svih mogućih tehnologija koje nas okružuju kroz prizme sigurnosti i očuvanja privatnosti. Inženjerski duh izbrusio je u jednoj od najvećih hrvatskih tvrtki za gospodarenje i upravljanje autocestama, te kao mrežni i sigurnosni inženjer imao uvid u tehnički aspekt funkcioniranja tehnologija.

Glavni cilj projekta „HQ_ISTRIA – Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške“, ukupne vrijednosti 598.380,91 kn, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj – OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. je razvoj i povećanje ponude usluga savjetodavne i stručne podrške, kao i usluga informiranja za male i srednje poduzetnike. 

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *