Besplatne edukacije u sklopu Otvorenih vrata poduzetničkih inkubatora

17 views |0 comments

Istarska razvojna agencija organizira trodnevno događanje pod nazivom Dani otvorenih vrata poduzetničkih inkubatora Istarske županije, koji će se održavati od 27. lipnja do 29. lipnja 2018. godine u Puli, Rovinju i Poreču. „Riječ je o nizu besplatnih edukacija za poduzetnike početnike te male i srednje poduzetnike i obrtnike“, istaknuo je dr.sc. Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije. Prvoga dana, 27. lipnja 2018. godine od 9.00 do 14.00 sati u prostorijama Istarske razvojne agencije održat će se prezentacije o institucionalnoj i financijskoj podršci poduzetnicima i obrtnicima te stručna edukacija na temu „Mala škola pravnih savjeta za male i srednje poduzetnike i obrtnike“. Drugoga dana, 28. lipnja 2018. godine od 9.30 do 16.00 sati u Rovinju će polaznicima biti omogućena edukacija na temu „Uvod u poduzetništvo; uspješno pokretanje i financiranje start-up poduzeća.“ Trećega dana, 29. lipnja 2018. godine od 9.30 do 16.00 sati, u Poreču će se održavati stručna edukacija na temu „Kako izraditi pametan poslovan plan?“.
Sabatti je također istaknuo kako se trodnevno događanje organizira se u sklopu IDA-inog EU projekta „Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške – HQ_ISTRIA”, ukupne vrijednosti 600.000 kn, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj te za cilj ima razvoj i povećanje ponude usluga savjetodavne i stručne podrške, kao i usluga informiranja  i edukacije za male i srednje poduzetnike.
Na području Istarske županije uz postojeće  inkubatore IDA-e u Puli te one u Labinu, Poreču, Rovinju i Vodnjanu,  u tijeku su ulaganja iste namjene u gradovima Buzetu i Pazinu te općini Barban i to ponajprije zahvaljujući ESI fondovima, putem kojih se isti financiraju. Navedeno će svakako doprinijeti dodatnom jačanju poduzetničke klime u Istarskoj županiji, a IDA je pokrenula inicijativu uspostave zajedničke platforme putem koje će svi zainteresirani poduzetnici i oni koji to žele postati moći dobiti informacije o svim poduzetničkim inkubatorima i coworking prostorima u Istarskoj županiji te vezanim aktualnim događanjima, navodi dr.sc. Boris Sabatti. U kontekstu coworking prostora i nadolazećih planova, Sabatti je još istaknuo kako je novi projekt uspostave Co-working centra u Puli jedan od strateških projekata uvrštenih u Strategiju razvoja urbanog područja Pula. Projekt ukupne vrijednosti veće od 16 milijuna kuna, koji će se financirati u sklopu ITU mehanizma predstavlja iskorak u stvaranju inovativnog poduzetničkog okruženja u urbanom području Pula kroz uspostavu i opremanje  te razvoj co-working prostora u centru Pule na lokaciji nekadašnje Mehanike.
IDA je tijekom godina u  oba poduzetnička inkubatora pružila podršku za više od 50 tvrtki poduzetnika početnika, putem subvencioniranih poslovnih prostora, besplatnih edukacija i savjetodavnih usluga te besplatnih usluga marketinške promocije. Tijekom 2017. godine inkubirano je  7 novih poduzetnika početnika,a bitno je i naglasiti da su žene poduzetnice zastupljene u omjeru od 50%.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *